Lie 18, 2013 - Vištienos patiekalai Komentarų nėra;
Vištiena, pagardinta riebiu padažu
Vištiena, pagardinta riebiu padažu
2013-07-17 11:33:27
Ingrediantai
- Reikės: 2 stiklinių pieno, 1 kiaušinio, 200 g miltų, 2 arbatinių šaukštelių česnakinės druskos, 1 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų, 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, 1 arbatinio šaukštelio paukštienos prieskonių, 2 kg vištienos, 1 stiklinės vištienos sultinio.
Instrukcija
- Į puodą įpilamas pienas ir įmušamas kiaušinis. Uždaromame plastikiniame maišelyje sumaišomi miltai, druska, paprika, pipirai ir paukštienos prieskoniai. Tada vištiesna dedama į maišą, sandariai uždaroma ir kratoma, kol bus gerai aplipusi. Vištiena įmerkiama į pieno bei kiaušinių mišinį ir į miltus. Pastaba – likusių miltų neišmesti.
- Keptuvė įkaitinama iki 185oC. Vištiena dedama į karštą aliejų ir apskrudinamos abi pusės. Sumažinama ugnis ir vištiena kepama apie pusę valandos. Po to ji išimama ir nusausinama (tam naudojami popieriniai rankšluosčiai).
- Keptuvėje paliekama pora šaukštų karšto aliejais ir į jį įdedami likę miltai. Nuolat maišant reikia kepti apie porą minučių. Tuomet supilamas puodelis pieno ir nenustojant maišyti paverdama keletą minučių. Patiekiama.
- Turėtumėte pagaminti daugiau nei 4 porcijas. Skanaus!
MedosReceptai.lt http://www.medosreceptai.lt/
Reklama
———————————–
stelažai Kaunas