Rgs 1, 2014 - Sriubos Komentarų nėra;
Paprikomis pagardinta trinta bulvių sriuba
Paprikomis pagardinta trinta bulvių sriuba
2014-09-01 14:11:24
Ingredientai sriubai
- bulvės (650 g);
- saliero gumbas (200 g);
- daržovių nuoviras (sultinys), 1,25 l;
- garstyčių padažas (iš pilnai nesumaltų garstyčių), 1 šaukštas;
- petražolės (šluotelė);
- asafetida (kvapioji ferula), ¼ šaukštelio;
- malti baltieji pipirai (1/4 šaukštelio);
- laurų lapai (2);
- kvepiantieji pipirai (žiupsnis);
- riebi grietinė arba grietinėlė (150 ml);
- išvalytas lydytas sviestas „ghee“ (šaukštas);
- druska (1,5 šaukštelio).
Ingredientai paprikų garnyrui
- saldžiosios raudonosios paprikos (2);
- malti juodieji pipirai (1/4 šaukštelio);
- druska (1/4 šaukštelio);
- citrinos sultys (1 šaukštelis);
- alyvuogių aliejus (1 šaukštas).
Instrukcija
- Kaip paruošti „Paprikomis pagardinta trinta bulvių sriubą“ ?
- Pakaks 4-5 porcijoms. Beje, recepte nurodytas skysčio kiekis gali kisti, kadangi sriubai auštant vyksta jos tirštėjimas.
- Nuplaunamos petražolės, nuplaunami koteliai. Pastarieji surenkami ir perrišami medvilniniu siūlu. Petražolių žalumynai smulkiai sukapojami ir padalijami pusiau. Orkaitė įkaitinama iki 190o. Paprikos nuplaunamos, nusausinamos ir pašaunamos orkaitėn. Kepama apie pusę valandos arba iki odelės apskrudimo bei paprikos suminkštėjimo. Kepant retkarčiais vartoma. Iškepusios paprikos išimamos, įdedamos į karščiui atsparų polietileninį maišelį ar nedidelį uždaromą indą. Uždengiama pašluoste ir paliekama 10-15 min. Paprikos išimamos, nuvalomos odelės, išvalomos sėklytės. Supjaustomos juostelėmis (skersai). Dedama į dubenėlį. Paprikos pasūdomos, pagardinamos maltais juodaisiais pipirais, sudedama pusė smulkintų petražolių, apšlakstoma citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir atidedama marinavimuisi. Bulvės nulupamos, supjaustomos nedideliais kubeliais, puode užpilamos šaltu vandeniu. Leidžiama keliolika minučių pastovėti. Vanduo nupilamas, užpilama daržovių nuoviru, sudedamas salieras, supjaustytas panašaus dydžio kubeliais. Laurų lapai, kvepiantieji pipirai, perrišti petražolių koteliai pasūdomi ir užkaičiami virti. Verdama tol, kol bulvės sukris. Daržovėms verdant, keptuvėje įkaitinamas šaukštas išvalyto lydyto sviesto. Tuomet reikia suberti asafetidą. Po keleto sekundžių sudedama grietinė arba grietinėle, pagardinama maltais baltaisiais pipirais ir sudedami likę petražolių žalumynai. Petražolės troškinamos grietinėje minutę ar porą ir nusausinamos. Kai bulvės išverda, iš puodo išgriebiami petražolių koteliai, laurų lapai ir kvepiantieji pipirai. Turinys pertrinamas elektrine trintuve, kol taps vienalyte tyre. Supilamas grietininis padažas, įmaišomos garstyčios. Patiekiama dubenėliuose, pagardinimui reikia kupino šaukštelio marinuotų paprikų.
MedosReceptai.lt https://www.medosreceptai.lt/