Lap 30, 2014 - Apkepai Komentarų nėra;
Purus kiškienos arba triušienos apkepas
Purus kiškienos arba triušienos apkepas
2014-11-30 18:52:48
Ingrediantai
- 500 g žalios arba 300 g virtos mėsos,
- 250 g liesos arba sluoksniuotos kiaulienos,
- 2 dideli svogūnai,
- 1 petražolės šaknis,
- 1 morka,
- 3 šaukštai žalumynų,
- 2 šaukštai sviesto,
- 2 šaukštai grietinės,
- 1 stiklinė vyno ar rūgščių sulčių,
- truputis sultinio,
- 4 šaukštai maltų džiūvėsėlių, druskos, maltų raudonųjų pipirų,
- 2 - 3 kiaušiniai,
- 50 g riebalų arba 100 g plonais griežinėliais supjaustytos rūkytos šoninės formai iškloti.
Instrukcija
- Mėsą supjaustyti gabalais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnais, petražolės šaknimi ir morka. Į maltą mėsą su priedais pridėti sviesto, grietinės, įpilti vyno (sulčių), sultinio, ir viską 30 - 45 minutes troškinti. Paskui troškinį ataušinti, sumaišyti su džiūvėsėlais, prieskoniais ir žaliais kiaušinių tryniais, sudėti plaktus kiaušinių baltymus. Kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti rūkytos šoninės gabalėliais ir kepti 1 - 1,5 valandos ant silpnos ugnies. Apkepą geriausiai kepti orkaitėje arba virti garuose ant viryklės, valgyti karštą.
- Prie apkepo tinka bulvių košė ar bulviniai kotletai, troškintos daržovės.
- Šaltą apkepą patiekti sujaustytą griežinėliais. Jį gaminti iš 2 kartus maltos mėsos.
- Skanaus!
MedosReceptai.lt http://www.medosreceptai.lt/