Bir 17, 2013 - Bandelės Komentarų nėra;
Saldžios pieninės varškės spurgos
Saldžios pieninės varškės spurgos
2013-06-17 17:01:58
Jei norite, kad jūsų stalą papuoštų ir skrandį pagardintų saldaus pieno varškės spurgos, reikės šių ingredientų
- • Pusės kilogramo pieno varškės;
- • Ketvirtis kilogramo miltų (rekomenduojame naudoti aukščiausios rūšies miltus);
- • Šiek tiek cukraus (150 g);
- • Vienas šaukštelis kepimo miltelių;
- • Žiupsnelis maltos vanilės ankšties (vietoje jos gali būti naudojami keli lašai natūralios vanilės ekstrakto);
- • Žiupsnelis ciberžolės;
- • Žiupsnelis druskos;
- • Augalinis aliejus;
- • Cukraus pudra, maltas cinamonas.
Instrukcija
- Pirmiausia paimkite saldaus pieno varškę, sudėkite dubenin, patrinkite, kad nelitų gumuliukų. Tuomet reikia berti druską, cukrų bei ciberžolę, berti (ar lašinti) vanilę. Vėliau viską turite išminkyti ir palaukti – leisti ištirpti cukrui. Kai šis procesas pasibaigia, ant viršaus sijojami kepimo milteliai ir miltai. Standi tešla išminkoma. Tada ateina eilė 40-50 g tešlos ruošinio atgnybimui ir maždaug 15 cm virvelės iškočiojimui. Galai turi būti suklijuojami vienas prie kito, o sandara gražiai išlyginama (tam puikiai pasitarnaus pirštai). Tas pats veiksmas kartojamas su visomis spurgytėmis.
- Dabar – kepimo procesas. Iš pradžių įkaitinamas aliejus, dedama po kelias spurgas. Jas reikia vartyti mentele, kol abi pusės apskrunda. Nenustebkite, kad spurgos nugrims dugnan, o paskui su čirškesiu iškils į paviršių. Kepamos jos ant lėtos ugnies, o išgriebiamos į pagalbą pasitelkiant kiaurasamtį. Padėkite ant vienkartinio rankšluosčio ar servetėlių – taip susigers nereikalingi riebalai. Prieš patiekiant spurgytės paskaninamos sukraus pudra ir cinamonu. Galima valgyti ir karštas, ir šaltas. Minėto ingredientų kiekio turėtų pakakti 24-30 spurgyčių.
- Skanaus!
MedosReceptai.lt http://www.medosreceptai.lt/